Äppelkaka i Långpanna

Mina bästa äppelrutor
Smeten
2 ägg
4 dl strösocker
4 msk smält smör
3 dl mjölk (3%)
3 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
Garnering
5 st äpplen
kanel
Pärlsocker
Knäck två ägg i en bunke och rör ner sockret med en slev, tillsätt mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke, se till att det inte finns några klumpar! Sikta om det behövs. Rör ner mjölblandningen lite i taget för att se till att det inte klumpar sig. Rör sedan ner det smälta smöret och blanda ordentligt. Täck en långpanna med bakplåtspapper alt.smörj och bred ut smeten jämnt. Kärna ur och skala äpplena, skär dem sedan i skivor. Placera skivorna i rader längs med långpannan tills hela kakan är täck. Strö på så mycket kanel som du själv vill ha och det samma med pärlsockret. Baka kakan i mitten av ugnen på ca: 200 grader (180 varmluftsugn) i 25 min. Kakan ska ha fått en fin gyllenbrun färg.
Lycka till!
Bakade denna igår när jag hade köket för mig själv hela dagen och 5 äpplen som låg på bänken och började bli gamla. Perfekt att frysa in och ta fram en liten stund innan gästerna kommer. Hos oss försvinner dom fort, sambon är är en riktig sweethooth.