Enkel Cheesecake
[ DET SKULLE VARA EN BILD HÄR MEN SAMBO ÅT UPP ALLT , BEVIS PÅ ATT KAKAN ÄR GOD]
Cheesecake
175 grader | ca: 12 timmar
Botten
350g söta kex
150g smör
Fyllning
500g creme cheese (philladelphia t.ex.)
2dl strösocker
4 ägg
3dl vispgrädde
3msk vetemjöl
1tsk kanel
4tsk citronsaft
2tsk vaniljsocker
Valfri garnering
Smörj en springform (ca: 23cm). Finfördela kexen i en matberedare, tar ca:30 sek och tillsätt sedan det smälta smöret och mixa igen tills det är blandat ordentligt. Fördela blandningen jämnt över hela botten och upp på sidorna i formen. Ställ i kylen i ca: 40 min. Vispa creeme cheese, strösocker, ägg och grädde till en slät smet med elvisp i ungefär 4 min. Vänd försiktigt ner mjöl, kanel, citronsaft och vaniljsocker och häll sedan ner fyllningen i det kalla skalet. Nu till den lite krångliga biten. Grädda kakan i ugnen i ca:1 timme eller tills den blivit gyllenbrun, stäng sedan av värmen men lämna kakan i ugnen 2 timmar till. Var noga med att inte öppna ungsluckan under den här tiden. Efter 2 timmar öppna ugnen men lämna kakan i ytterliggare 1 timme. Flytta sedan kakan till ugenen och låt den stå över natten. Garnera sedan med valfritt gott och ät!
Eftersom vi bara är två och jag bakar mer än vad vi kan äta upp (allvarligt problem) så gjorde jag halva receptet och valde en kort brödform (bilden). Kexbotten gjorde jag av kolakakor som jag bakade för ungefär en vecka sen och gjorde några (läs många) för mycket, men vilka kex som helst funkar bra.