Mormors lingonlimpa

Mormors lingonbröd
175 grader | ca:1 timme
2 limpor
7dl vetemjöl
3dl grahamsmjöl
3dl mandelmjöl
3tsk bikarbonat
1tsk salt
1,5dl sirap
7dl filmjölk
3dl lingonsylt
Börja med att blanda alla de torra ingredienserna i en stor bunke, blanda väl så att det blir klumpfritt. Tillsätt filmjölken och blanda väl igen och sedan sirapen och till sist lingonsylten. Täck två brödformar med bakplåtspapper och fördela smeten jämt. Baka i mitten av ugnen i ca 40 min. Om brödet fortfarande inte är färdigt, ta ut och vänd av dem på en plåt så att de ligger uppochner och baka i ugnen en stund till. Godast att äta när den är varm men håller sig väldigt saftigt med hjälp av mandelmjölet.
Det här receptet kommer direkt från min egna lilla mormor som har försett mig med det här underbara brödet under hela min uppväxt. Har faktiskt aldrig bakat det själv förut med fick en plötslig crave för det för nån dag sen. Planerar att göra en lite tutorial på hur man enklast gör marsipanrosor om nån dag. Skulle ha gjort det imorn men min närmaste vän kommer hit och ska stanna tills på lördag. Är väldigt taggad, vi kanske bakar något tillsammans, hmm...