Supersaftig banan-och chokladkaka

 
 
Saftig kaka
175 grader | 40-50 min
 
75 g smör
2 1/2 dl socker
3 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
3 övermogna bananer
200 g ljus choklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
 
Smält smöret och blanda det med de torra ingredienserna, mjölken och ägg gulorna (Placera vitorna i en separat bunke). Vispa till slät smet. Mosa bananerna, hacka chokladen och vänd ner dessa i smeten. Vispa nu äggen till ett hårt vitt skum och vänd också det ner i smeten försiktigt. Smörj en avlång form, häll i smeten och baka i 175 grader i 40 - 50 min. Kakan ska vara lite smetig i mitten när den är klar. Ställ i kylen över natten och avnjut sedan med vaniljglass. 
 
Lycka till!
 
 
Jag är en sugarcraving tjej på 19 år som nyligen flyttat till världens ände. Finns inte mycket att göra på dagarna så bakning har blivit min tillflykt. Här visar jag mina kreationer och delar med mig av mina bästa recept.