Syltkakor | Hallongrottor | Drottningrottor

Innan ugn | Med sylt | Färdiga kakor
SYLTKAKOR
ca: 40st | 175 grader | 15-20 min
250g smör
1 1/2dl strösocker
1 1/2tsk bakpulver
4 1/2dl vetemjöl
1dl vaniljsåspulver
Valfri sylt (alt. rårörda bär med socker)
Nyp ihop smör, socker, bakpulver och vetemjöl till en deg och tillsätt sedan vaniljsås pulvret (sånt som ska blandas med kall mjölk). Placera bullformar eller liknande på en plåt och rulla degen till små bollar. De jäser ganska mycket så bollarna behöver inte vara så stora (se bilder). Gör hålen i mitten genom att trycka ner pekfingret och fyll sedan hålen med sylt. Min favorit är drottningsylt men vilken som helst går bra. Baka i mitten av ugnen, 175 grader i 15 - 20 min (ca: 155 grader/varmluft). De ska ut precis innan de får färg. Låt svalna.
Lycka till!
Snabba kakor som alltid funkar. Jag hade sylt ikylen som höll på att bli gammal så det blev perfekt. Börjar dock bli lite fullt hemma, jag bakar definitivt mer än vad vi två kan äta upp. Är just nu jättesugen på att baka en tårta, har köpt massor av nya tårtformar i olika storlekar så jag är lite sugen på att göra en tårta med minst tre lager, vit med rosor och pärlor på. Men vi får se hur det blir, är ett tag kvar tills någon fyller år...